Om Alhagens Samfällighetsförening i Alby

Alhagens Samfällighetsförening består av 196 hushåll i Alby, fördelat på Förlikningsvägen och Kvarnhagsvägen. Boendeformen är radhus och tomträtt. Friköpta tomter förekommer. Förvaltningen är delad mellan gemensam och enskild, se mer om detta i stadgarna.

Föreningen styrs av en demokratiskt vald styrelse. Samtliga i styrelsen är medlemmar, vilket borgar för låga kostnader och stort engagemang.

Området är uppdelat i fem stycken delar, kallade kvartér. Varje kvarter har minst en kvartersmästare som är den första kontakten för varje enskilld medlem. De gemensamma gräsytorna, buskar, träd och lekplatser sköts av de boende i varje kvartér under växtsäsongen och på de välbesökta vår- och höststädningarna. Städdagarna avslutas med mat, dryck och trevlig samvaro där tillfälle ges att träffa alla grannar i sitt kvartér.

Årsmöte för alla medlemmar hålls under våren i mars och styrelsemöten hålls varje månad, med undantag för semestermånader. 

Föreningen är ansluten till fjärrvärme och varje kvarter har en gemensam värmeväxlare för radiatorvärme och varmvatten. Drift och underhåll av denna anläggning sköts av föreningen. Detta borgar för låga värmekostnader.

Till varje fastighet hör en bilplats i garagelänga. Garagen är den av den gemensamma anläggningen. För de som önskar kan motorvärmaruttag med timer aktiveras mot en kostnad. För gäster finns gästparkering mot avgift. Varje hushåll får kvittera ut ett parkeringstillstånd som innebär att man kan parkera en bil som tillhör hushållet gratis på gästparkeringen. Antalet gästparkeringsplatser är begränsat till en plats per två hushåll (cirka 90 platser totalt). 

Under 2011 har föreningen anslutits till Botkyrka Stadsnäts Fibernät och varje fastighet har försetts med en IPTV-box med ett grundutbud. Ytterligare boxar och TV-kanaler köper man själv efter behov. Fibernätet erbjuder även snabbt bredband (internet) och IP-telefoni till låg kostnad. Eftersom flera leverantörer finns i stadnätet kan varje boende själv välja leveratör efter behov.

5 svar på Om Alhagens Samfällighetsförening i Alby

 1. Volkan gezici skriver:

  Trevlig att alhagens samfällighetsförening skaffat hemsida

 2. Mariaerenzo skriver:

  Väldigt fin hemsida. Tydlig och ren. Tack! 

 3. Pelle Nisser skriver:

  Instämmer med Maria och Renzo: tack för jättefin hemsida!

 4. Kurt Greber skriver:

  Riktg bra hemsida, kan kolla nyheter,kommentera, använda som bollplank. Jag är helnöjd.
  Kurt Greber

 5. Kenneth Sallhed skriver:

  År 2013 prövar vi att lägga ut sommarunderhållet med klippning av gräsytor och tömning av papperskorgar

  Kenneth
  Kassör

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.